Kennismaken met de voorzitter van de vakjury: Leonard Geluk

interview
Een portretfoto van Leonard Geluk, de voorzitter van de vakjury.

“Ik ben Leonard Geluk en mag als directeur bij de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) de vakjury van de verkiezing Meest Toegankelijke Gemeente van Nederland voorzitten. Als juryvoorzitter maak ik gebruik van de brede kennis en ervaringsdeskundigheid van de andere juryleden. Want beleid van de overheid is pas geslaagd als de mensen waarvoor je het maakt daar ook tevreden over zijn. Dat geldt ook voor toegankelijkheid. 

Het is daarom waardevol dat alle inwoners van Nederland tijdens de verkiezing een gemeente kunnen beoordelen op toegankelijkheid. Gemeenten hebben immers een belangrijke rol om ervoor te zorgen dat voorzieningen voor iedereen toegankelijk zijn. Iedereen moet zonder belemmeringen kunnen werken, winkelen, sporten en naar school kunnen gaan.

Tijdens de verkiezing laten gemeenten zien hoe zij zich hiervoor inzetten en inspiratie opdoen bij collega-gemeenten om de omgeving nog beter in te richten. 

Een ding is duidelijk: Om de Meest Toegankelijke Gemeente van Nederland te worden, moet een gemeente veel verschillende zaken op orde hebben.”