Wat heeft het winnen van de verkiezing de gemeente Stein gebracht?

interview

Gemeente Stein won in 2021 de verkiezing Meest Toegankelijke Gemeente van Nederland. Hoe gaat het nu met de toegankelijkheid in de gemeente Stein?

In Stein zijn ze trots op de titel Meest Toegankelijke Gemeente van Nederland. De winst heeft nog steeds invloed op de gemeente, vertelt beleidsmedewerker Sandra Raaijmakers:

“De winst heeft ervoor gezorgd dat het onderwerp toegankelijkheid nog meer leeft binnen de gemeente. Bij zowel bestuurders, ambtenaren als leden van de onze klankbordgroep merken we dit. De titel maakt ambitieus, opent deuren en geeft makkelijker ruimte om capaciteit vrij te maken binnen de organisatie.”

Ze nemen toegankelijkheid dan ook heel serieus. Wethouders zorgen ervoor dat bij nieuw beleid toegankelijkheid wordt meegenomen, bijvoorbeeld bij het maken van een nieuwe straat. Bewoners kunnen dan advies geven voordat de gemeente hieraan begint.

De medewerkers van de gemeente Stein zijn ook nog altijd trots op het winnen van de verkiezing. Alle medewerkers sluiten hun e-mails af met de een extra regel in hun handtekening: ‘wij zijn de Meest Toegankelijke Gemeente van Nederland’.

Ook dit jaar doet de gemeente Stein weer mee aan de verkiezing Meest Toegankelijke Gemeente van Nederland. “We hebben de afgelopen drie jaar ons best gedaan om weer de Meest Toegankelijke Gemeente van Nederland te worden”