Kennismaken met lid van de vakjury: Romke de Vries

interview
Een foto van Romke de Vries. Hij kijkt naar de zijkant.

“Ik ben Romke de Vries en heb veertig jaar gewerkt als rechter. In 1982 was ik de eerste blinde rechter in Nederland. Gelukkig zijn daar door de jaren heen meer rechters met een visuele beperking bij gekomen.

In mijn werk als rechter heb ik vaak situaties en mensen moeten beoordelen. Deze ervaring komt goed van pas als lid van de vakjury van de verkiezing Meest Toegankelijke Gemeente van Nederland. Ik merk dagelijks hoe belangrijk de inzet van gemeenten is voor de toegankelijkheid van onze samenleving, zowel fysiek, als digitaal en sociaal.

Ik heb de kans om onderdeel te zijn van deze vakjury dan ook met beide handen aangegrepen. Juist om mij in te kunnen zetten voor personen die dagelijks belemmeringen ervaren door hoe onze samenleving is ingericht. Ik verwacht dat de verkiezing Meest Toegankelijke Gemeente van Nederland ook dit keer weer voor een belangrijke en positieve bijdrage zorgt bij alle gemeenten en organisaties in Nederland op het gebied van toegankelijkheid.”