Kennismaken met lid van de vakjury: Illya Soffer

interview
Een foto van Illya Soffer. Ze kijkt in de camera.

“Ik ben Illya Soffer en zet mij als directeur van Ieder(in) dagelijks in voor de emancipatie en participatie van ruim 2 miljoen mensen met een beperking of chronische aandoening.

Om de stem van mensen met een beperking bij de invoering van het VN-verdrag zo sterk mogelijk te maken, werken vier organisaties samen in de Alliantie VN-verdrag: Ieder(in),

de koepelorganisatie van mensen met een lichamelijke handicap, verstandelijke beperking of chronische ziekte. LFB, de belangenvereniging dóór en vóór mensen met een verstandelijke beperking. MIND Landelijk Platform Psychische Gezondheid, de koepel van, voor en door cliënten- en familieorganisaties in de ggz en Per Saldo, de landelijke vereniging van mensen met een persoonsgebonden budget (pgb). Namens de alliantie neem ik deel aan de vakjury van de verkiezing Meest Toegankelijke Gemeente van Nederland.

Ik zal met een kritische blik kijken naar hoe het met de toegankelijkheid van gemeenten gesteld is. Mijn focus zal liggen op de mate waarin er volgens het VN-verdrag Handicap wordt gewerkt: of en hoe mensen met een beperking betrokken worden bij het inclusiebeleid in hun gemeente.”