Kennismaken met lid van de vakjury: Cas Wolters

interview
foto van Cas Wolters. Hij kijkt in de camera. Hij staat in een partytent en heeft een schort van Heel Holland Bakt aan. In zijn hand heeft hij een bakvorm en een theedoek.

“Mijn naam is Cas Wolters en ben bekend als deelnemer van Heel Holland Bakt. In 2018 bereikte ik de finale van het tv-programma. Naast mijn bakkwaliteiten viel ik bij het grote publiek ook op door mijn gebruik van Nederlandse Gebarentaal omdat ik doof ben.

Als ervaringsdeskundige weet ik hoe belangrijk het is dat onze samenleving toegankelijk is ingericht, zodat iedereen kan meedoen en niemand in isolement raakt. Bewustwording rond dit onderwerp is essentieel. Daarom zet ik mij graag in als lid van de vakjury voor de verkiezing Meest Toegankelijke Gemeente van Nederland.

In het dagelijks leven geef ik les op een basisschool in Roermond. Elke dag zie ik hoe flexibel, maar ook kritisch kinderen zijn. Ze houden rekening met elkaar en durven ook vragen te stellen wanneer iets raar is geregeld. Ik hoop dat inwoners gemeenten met dezelfde kritische blik hebben beoordeeld. Hoe meer mensen hun stem laten horen, hoe beter gemeenten weten hoe ze ervoor staan.”